Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Isotope - URL

isotope

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

BuU

BuU

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 29 postów
Witam

Standardowo w dodatku isotope ścieżka do produktu wygląda np. - details/product/produkt_xxx
Można w jakiś sposób w ustawieniach lub gdzieś w kodzie pozbyć się kawałka tego adresu tj: details/product tak aby url do konkretnego produktu był w postaci: nazwadomeny.pl/produkt_xxx ?

Próbowałem też ugryźć to za pomocą htaccess i mod_rewrite ale po przeczytaniu kilka artykułów na ten temat niezbyt chce mi to działać, może ma ktoś jakiś pomysł lub robił coś podobnego ?
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy

Można w jakiś sposób w ustawieniach lub gdzieś w kodzie pozbyć się kawałka tego adresu tj: details/product tak aby url do konkretnego produktu był w postaci: nazwadomeny.pl/produkt_xxx ?

Możesz poćwiczyć z tym:
http://www.contao.or...0000009.en.html
jak dla mnie bezproblemowo wywala np. "items" z newsów, catalogu itd. to może i z tym Twoim sobie poradzi
  • 0

BuU

BuU

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 29 postów
Dzięki za link.

Zainstalowałem ten dodatek ale za jego pomocą udało mi się tylko w 50% rozwiązać problem, tzn z usunięciem ze ścieżki details/product/ wpisu /product/ nie ma problemu, ale pozostaje nadal w URL strona 'details', której za jego pomocą chyba usunąć się nie da lub nie za bardzo wiem jak to zrobić. Np tak jak w opisie tej wtyczki dla '/weblog/reader/items/alias' trzeba by jeszce pozbyć sie wpisu /weblog/ ?
  • 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: isotope

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników