Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

[isotope] e-mail o zmianie statusu zamówienia + link do pobrania

istope e-mail pobranie downolad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

produkt

produkt

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 28 postów
  • LokalizacjaRóżowy pas asteroid na lewo od Saturna
Dobry wieczór :)

Testuję w tej chwili isotope, skonfigurowałem sklep, wszystko działa ... z jednym wyjątkiem, którego albo brakuje, albo ja coś przeoczyłem.

Składam zamówienie - wchodzi ono do systemu ze statusem "oczekujące", klient otrzymuje potwierdzenie na email.

Zmieniam status na "Zrealizowane" bądź jakikolwiek inny, informacja o tym wyświetlana jest jedynie na stronach z historią i szczegółami zamówienia.

A jak sprawić by informacja o zmianie statusu automatycznie poszybowała na adres Klienta (zarejestrowanego w systemie) i dołączyć do tej wiadomości link do pobrania zakupionego przez niego pliku?

PS. czekam na aktywację konta w PayU, by móc uruchomic moduł Płatności napisany przez Kamila :) wieżę że zadziała bez problemu, więc dygnę nóżką w podziękowaniu za pracę nad tym modułem :)
  • 0

spin80

spin80

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 296 postów
Raczej tego nie ma:
http://www.contao-fo...org/issues/2078
http://www.contao-fo...org/issues/2077
  • 0

produkt

produkt

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 28 postów
No to fatalnie :wacko:, a z tego co tam widziałem postępu w pracach nad tym .. nie ma
  • 0

spin80

spin80

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 296 postów
No przydałaby się już wersja 1.4 a tu nadal trzeba czekać na stabilną wersja 1.3. Może Kamil będzie coś wiedział o terminach kolejnych wydań.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Z tego co ostatnio widziałem i słyszałem, to główny developer (Schempp) na razie sobie odpuszcza dalszy rozwój. Ostatnio poprawiał jakiegoś buga związanego chyba z cache czy plikiem runonce.php, nie pamiętam. Toflar też ostatnio nic nie dłubie. Chyba doszli do wnisoku, że ostatnio się za dużo nad tym napracowali i czas zrobić przerwę ;) Prawdę mówiąc nie wiem jak będą wyglądały kolejne miesiące rozwoju Isotope, ale raczej nie liczyłbym na jakiś mocny zryw.
  • 0

Codefog - Contao web development

spin80

spin80

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 296 postów
Trochę szkoda bo moduł jest całkiem fajny.
  • 0

produkt

produkt

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 28 postów
Od mniej więcej roku, wałkuję jeden ze swoich prywatnych projektów, szukając rozwiązania "niemal idealnego" - przewałkowałem kilka systemów e-commerce, isotope wśród nich spełnia moje oczekiwania niemal całkowicie, jako hybryda z contao :) Poczekamy zobaczymy :)
  • 0

spin80

spin80

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 296 postów
Udało Ci się jakoś dorobić rozwiązanie, które wyśle maila do klienta po zmianie statusu zamówienia?

Również będę tego potrzebował i nie mam pomysłu jak to ugryźć.
  • 0

produkt

produkt

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 28 postów
Nie, odpuściłem to sobie, akurat przy tym nad czym pracuję, nie było to ... niezbędne, ale jeśli coś w tej materii jeszcze zrobię podzielę się doświadczeniem :)
  • 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: istope, e-mail, pobranie, downolad

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników