Witajcie,
Mam katalog produktów. Potrzebuję wygenerować kartę produktu do pobrania. Dobrze by było, żeby raz wygenerowany PDF pozostawał gdzieś w cache-u, tzn nie generował się za każdym razem. Jak to zrobić? Jak ustalić wygląd takiego PDF-a (jakiś szablon)?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Rozpoczęte przez gutenbergus, Dec 19 2011 21:58
Napisany 19 December 2011 - 21:58

Napisany 25 April 2012 - 17:59

Kamilu, wracam do tematu. Odsłonisz rąbka tajemnicy? Zależy mi na ustawieniu wyglądu pdf-a. Powinien wyglądać tak jak strona w wersji do druku. Styl oczywiście przygotowany.
Napisany 25 April 2012 - 19:01

Wygląd PDFa możesz spróbować ustawić poprzez tag <style> bezpośrednio w artykule lub użyć do tego HOOKa printArticleAsPdf:
// pdf_style/config/config.php $GLOBALS['TL_HOOKS']['printArticleAsPdf'][] = array('PdfStyle', 'addStyles'); // pdf_style/PdfStyle.php class PdfStyle extends Frontend { public function addStyles(&$strArticle) { $strArticle .= '<style type="text/css"> h1 { color: red; } </style>'; } }Choć nie wiem czy TCPDF w ogóle bierze pod uwagę tag <style>

Codefog - Contao web development
Napisany 26 April 2012 - 11:52

Dzięki Kamilu. Jeszcze jedno pytanie:
Moduł Module_read.php zawiera klasę z 3 funkcjami: generate(), compile() i moja genPDF($string)
funkcja compile() wysyła dane do templejtu - dosyć rozbudowany html z tabelami. Jak to teraz zassać z powrotem do funkcji genPDF() jako string z już wprowadzonymi danymi???
Moduł Module_read.php zawiera klasę z 3 funkcjami: generate(), compile() i moja genPDF($string)
funkcja compile() wysyła dane do templejtu - dosyć rozbudowany html z tabelami. Jak to teraz zassać z powrotem do funkcji genPDF() jako string z już wprowadzonymi danymi???
Napisany 26 April 2012 - 22:40

Dzięki, właśnie o to chodziło.
1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników