Pytanie do szanownego grona: Czy używacie modułu do zarządzania css, czy kodujecie w pliku (plikach) i podpinacie do szablonu zewnętrzne pliki?
Ja osobiście robiłem na 2 sposoby. Jedna ze stron sposobem mieszanym - trochę tak, trochę tak. I nie mogę się zdecydować, który ze sposobów lepszy. A więc...
Jak lepiej? Otwieram dyskusję....
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Napisany 22 December 2011 - 16:04

Napisany 22 December 2011 - 22:31

Kiedyś podpinałem zewnętrzne pliki, ale teraz zawsze style umieszczam we wbudowanym edytorze styli. Bywa tak, że css tworzę w oddzielnym pliku, a dopiero na koniec importuję go do Contao. A importuję tylko dlatego, że css zostaje skompresowany i wsadzony do jednego pliku

Codefog - Contao web development
Napisany 03 January 2012 - 13:36

Ja podpinam zewnętrzne pliki, ponieważ kilka razy zdarzyło mi się zaimportować je do Contao, jednak korzystam z zewnętrznego edytora i kiedyś po edycji Contao wczytał sobie te zaimportowane i nadpisał mój plik - trochę przykra sprawa
Ewentualnie jak już ostatecznie zakończę projekt można zaimportować.

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: css
![]() |
![]() zmiana cssRozpoczęte przez MacOne, 30 May 2016 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
zmiana stylu css w zależności od miejsca w którym znajduje się odbiorcaRozpoczęte przez maciekd, 13 Nov 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Stworzenie szablonu z gotowego html/cssRozpoczęte przez efzet, 06 May 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Znikające polecenie @media w importowanym pliku CSSRozpoczęte przez Michał, 11 Apr 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Contao 3 a wersje mobilneRozpoczęte przez pXp, 06 Feb 2013 ![]() |
|
![]() |
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników