Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Gdzie umieszczacie style css?

css

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
Pytanie do szanownego grona: Czy używacie modułu do zarządzania css, czy kodujecie w pliku (plikach) i podpinacie do szablonu zewnętrzne pliki?

Ja osobiście robiłem na 2 sposoby. Jedna ze stron sposobem mieszanym - trochę tak, trochę tak. I nie mogę się zdecydować, który ze sposobów lepszy. A więc...

Jak lepiej? Otwieram dyskusję....
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Kiedyś podpinałem zewnętrzne pliki, ale teraz zawsze style umieszczam we wbudowanym edytorze styli. Bywa tak, że css tworzę w oddzielnym pliku, a dopiero na koniec importuję go do Contao. A importuję tylko dlatego, że css zostaje skompresowany i wsadzony do jednego pliku ;)
  • 0

Codefog - Contao web development

Oldhorsys

Oldhorsys

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 5 postów
  • LokalizacjaKraków
Ja podpinam zewnętrzne pliki, ponieważ kilka razy zdarzyło mi się zaimportować je do Contao, jednak korzystam z zewnętrznego edytora i kiedyś po edycji Contao wczytał sobie te zaimportowane i nadpisał mój plik - trochę przykra sprawa :) Ewentualnie jak już ostatecznie zakończę projekt można zaimportować.
  • 0

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: css

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników