Pytanie do szanownego grona: Czy używacie modułu do zarządzania css, czy kodujecie w pliku (plikach) i podpinacie do szablonu zewnętrzne pliki?
Ja osobiście robiłem na 2 sposoby. Jedna ze stron sposobem mieszanym - trochę tak, trochę tak. I nie mogę się zdecydować, który ze sposobów lepszy. A więc...
Jak lepiej? Otwieram dyskusję....
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Napisano 22 grudnia 2011 - 22:31

Kiedyś podpinałem zewnętrzne pliki, ale teraz zawsze style umieszczam we wbudowanym edytorze styli. Bywa tak, że css tworzę w oddzielnym pliku, a dopiero na koniec importuję go do Contao. A importuję tylko dlatego, że css zostaje skompresowany i wsadzony do jednego pliku

Codefog - Contao web development
Napisano 03 stycznia 2012 - 13:36

Ja podpinam zewnętrzne pliki, ponieważ kilka razy zdarzyło mi się zaimportować je do Contao, jednak korzystam z zewnętrznego edytora i kiedyś po edycji Contao wczytał sobie te zaimportowane i nadpisał mój plik - trochę przykra sprawa
Ewentualnie jak już ostatecznie zakończę projekt można zaimportować.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: css
![]() |
![]() zmiana cssNapisany przez MacOne, 30 maj 2016 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
zmiana stylu css w zależności od miejsca w którym znajduje się odbiorcaNapisany przez maciekd, 13 lis 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Stworzenie szablonu z gotowego html/cssNapisany przez efzet, 06 maj 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Znikające polecenie @media w importowanym pliku CSSNapisany przez Michał, 11 kwi 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Contao 3 a wersje mobilneNapisany przez pXp, 06 lut 2013 ![]() |
|
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników