Mam na stronie 2 menu, w sekcjach header i right. Jak wpisałem w module menu header w pozycji "ID w pliku CSS" nav1, to widzę firebugiem, że pojawia się ID:nav1 w kodzie strony i mogę się do niego odnieść w stylach, więc działa. Natomiast dla modułu menu right, jak w pozycji "ID w pliku CSS" wpiszę nav2 to nie widzę tego w firebugu i co za tym idzie nie mogę się odnieść do nav2. Menu w sekcji header załączyłem jako moduł w układzie strony, natomiast menu w sekcji right za pomocą artykułów i sprawdzałem, gdybym menu right osadził też w sekcji to widać w stylach nav2 ale ja nie mogę go tak osadzić bo występuje tylko na kilku podstronach. Moje pytanie czy jest szansa osadzając w artykułach odnieść się do pozycji "ID w pliku CSS" czy to komuś działa w ten sposób?
I kolejne pytanie, jak nie da się w ten sposób to jak mogę zrobić osobne style dla tego menu osadzonego w artykułach, tak żeby nie odnosić się do CSS-a poszczególnego artykułu bo musiałbym do każdej strony na której chcę mieć to menu tworzyć style CSS, raczej było by to mało czytelne. Czytałem, że można się odnieść do ID domyślnego modułu, próbowałem ale nie zadziałało, jeśli mógłby ktoś napisać jak można się odnieść do ID domyślnego tak na przykładzie to poproszę. Chodzi mi o to, że np. mam ID:37 modułu menu right umieszczonego w artykułach i chcę się odnieść do klasy tego modułu powiedzmy "mod_navigation block", to czy mam coś robić oprócz stworzenia stylu css i jak powinien prawidłowo wyglądać selektor takiego stylu, bo próbowałem kilku wariantów ale nie udało mi się.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Problem z ID w pliku CSS modułu menu osadzonego w artykułach
Rozpoczęte przez stpr, Dec 24 2011 14:13
menu id css menu w artykułach
Napisany 24 December 2011 - 14:13

Napisany 29 December 2011 - 20:39

1. Możesz umieścić menu w sekcji right na wybranych tylko stronach, tworząc dla nich osobny szablon strony.
2. Najprawdopodobniej mylisz ID.
Jest ID - które jest unikalnym numerem jakiegoś elementu nadawanym przez sam CMS, który wykorzystujesz np. w tagach [article::21]
i jest ID, które nadajesz na potrzeby CSS # - to ID wpisujesz sam w sekcji ID i klasy dla wybranego modułu/elementu ....
2. Najprawdopodobniej mylisz ID.
Jest ID - które jest unikalnym numerem jakiegoś elementu nadawanym przez sam CMS, który wykorzystujesz np. w tagach [article::21]
i jest ID, które nadajesz na potrzeby CSS # - to ID wpisujesz sam w sekcji ID i klasy dla wybranego modułu/elementu ....
Napisany 31 December 2011 - 15:04

Dzięki za wskazówki, faktycznie zakładałem, że do unikalnego ID nadawanego przez CMS da się dopisać style, źle zrozumiałem któryś post ale już łapę. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: menu, id css, menu w artykułach
![]() |
![]() Ścieżka nawigacji (breadcrumb)Rozpoczęte przez Leszek, 26 Jan 2016 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Menu dla RWDRozpoczęte przez rr97, 29 Jan 2014 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]() Tylko poziom 2 menuRozpoczęte przez stpr, 06 Jan 2014 ![]() |