Mam listę użytkowników z podziałem na grupy w postaci pliku csv, jaka jest najprostsza metoda importu tych użytkowników do contao, tak by funkcjonowali jako użytkownicy contao. Chcę importować imię, nazwisko, e-mail, opcjonalnie www, firmę, ulicę, kod pocztowy i masto. Contao zawiera więc wszystkie potrzebne mi pola. Czy jest jakiś dodatek lub ewentualnie inny sposób nie wymagający znajomości php?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Napisano 16 stycznia 2012 - 19:25

użytkownicy contao to tabela tl_users. Contao przechowuje w niej informację o administratorach systemu, czyli użytkownikach mających dostęp do backendu. Nie ma tam miejsca na pola o których piszesz.
Natomiast w tabeli tl_members przechowywani są użytkownicy mogący mieć dostęp do części serwisu dostępnej po zalogowaniu. I tam rzeczywiście można przechowywać dane o których piszesz.
Można je "zaimportować" używając do tego phpMyAdmina na przykład z pliku *.csv
Andrzej
Natomiast w tabeli tl_members przechowywani są użytkownicy mogący mieć dostęp do części serwisu dostępnej po zalogowaniu. I tam rzeczywiście można przechowywać dane o których piszesz.
Można je "zaimportować" używając do tego phpMyAdmina na przykład z pliku *.csv
Andrzej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników