Od razu powiem, że przez ładnych kilka lat pracy w branży, z Contao nie miałem wcześniej styczności.
A problem jest następujący. Nowa strona firmy w której pracuje zrobiona została zrobiona w Contao 2.10.3. Teraz szef polecił, żebyśmy cos pozmieniali. No i mam zrobić coś takiego, że w miejscu w którym wyświwetlane są aktualności na stronie głównej, będą zamiennie "aktualności" i "szkolebnia" - czyli ma być jakby podział na dwa typy newsów.
Gdybym miał strone w "gołym" php/html, nie byłoby problemu - dwa linki (aktualności, szkolenia), dwa DIVy w tym jeden ukryty i do obu pobrane z bazy najnowsze newsy z każdej kategorii i po sprawie. Moge też zrobić to wpisując kod php w template'a. Ale jak to ugryźć w Contao ? Myslę że jak już będe wiedział jak "wyrzucić" na stronę dwa typy newsów, to przełączanie opanuje

W panelu administracyjnym, w module Zawartość -> Aktualności, była grupa "Aktualności", stworzyłem nowe archiwum które nazwałem "Szkolenia". Także od strony administracji, można już dodawać oddzielnie szkolenia i aktualności.
Będe bardzo wdzięczny za pomoc.