Potrzebuję stworzyć w oparciu o Contao rozkład jazdy przwoźników bus. Czy ktoś może wie czy istnieje taki dodatek, który by to obsłużył, obojętnie w jakiej wersji językowej i obojętnie czy płatny czy darmowy. Oczywiście to nie musi być dodatek typowo do tego, sprawdzałem catalog i w nim jest to do wykonania raczej ale nie jestem pewny czy to dobre rozwiązanie i nie chciałbym aby kiedyś wyszło mi bokiem.
Jeśli nie ma dodatku, w którym można to wykonać to proszę o oferty wykonania, poniżej opiszę funkcjonalności dokładniej.
Potrzebna jest lista przewoźników, najlepiej jako administratorów contao z odpowiednimi uprawnieniami. Wykorzystywane byłyby tylko nazwa i dane kontaktowe np. telefon, mail.
Działanie rokładu:
Odwiedzający wybiera punkt startowy i końcowy i wyświetlają mu się wszystkie możliwości z podziałem na przewoźników i danymi kontaktowymi przewoźnika. Odwiedzający ma po wybraniu trasy ma widzieć wszystkie godziny odjazdu w danej linii oraz godziny przyjazdu na stację końcową, które to będą wyliczane jako godzina startowa plus wprowadzony na stałe czas przejazdu.
Administracja:
Na stałe wprowadzone są linie, czyli stacja początkowa i końcowa i przypisane do nich stacje pośrednie oraz czasy przejazdu między danymi miejscowościami.
Wprowadzający rozkłady wybiera tylko linię lub stację poczatkową i końcową, podaje godzinę odjazdu i przewoźnika, natomiast czasy stacji końcowych i pośrednich mają wyliczać się same na podstawie godziny odjazdu i czasów przejazdu.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Napisano 18 marca 2012 - 09:59

Napisano 22 marca 2012 - 01:06

Czekamy z utęsknieniemPodlinkuje jak będzie gotowe, póki co nadal dane są wprowadzane i nie za bardzo jest co pokazać.
W międzyczasie tylko zapytam czy funkcjonalności jakie zostały zaplanowane pokrywają się ściśle z tym co opisałeś wcześniej?
Napisano 22 marca 2012 - 20:33

Pokrywają się w 99% to tak na wszelki wypadek podaję bez 1% jakby ktoś się czegoś dopatrzył
.
Jestem bardzo zadowolony z modułu, proste wprowadzanie tras tak jak chciałem, a te funkcjonalności to powiem szczerze i tak nie są do zobaczenia za bardzo, nawet jak podeśle linka z tego to powodu, że dotyczą one głównie administracji a nie odwiedzającego, bo dla odwiedzającego to miało być jak najprościej, żeby się nie pogubił i moim zdaniem tak jest. Chodzi w tym module głównie o zautomatyzowanie aktualizacji rozkładów, bo w moim rejonie częste zmiany w odjazdach bus to chleb powszedni. A linka oczywiście podeśle jak będzie już na oficjalnej domenie.

Jestem bardzo zadowolony z modułu, proste wprowadzanie tras tak jak chciałem, a te funkcjonalności to powiem szczerze i tak nie są do zobaczenia za bardzo, nawet jak podeśle linka z tego to powodu, że dotyczą one głównie administracji a nie odwiedzającego, bo dla odwiedzającego to miało być jak najprościej, żeby się nie pogubił i moim zdaniem tak jest. Chodzi w tym module głównie o zautomatyzowanie aktualizacji rozkładów, bo w moim rejonie częste zmiany w odjazdach bus to chleb powszedni. A linka oczywiście podeśle jak będzie już na oficjalnej domenie.
Napisano 24 marca 2012 - 09:45

a zrzuty ekranowe z panelu nie rozświetlą tego "od środka"?A linka oczywiście podeśle jak będzie już na oficjalnej domenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników