Pod serwisem zacząłem dostawać takie błędy:
Warning: Unknown: open(/tmp/sess_4f99d1300d07ea010c1c75cfdb81e677, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0
#0 [internal function]: __error(2, 'Unknown: open(/...', 'Unknown', 0, Array)
#1 {main}
Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0
#0 [internal function]: __error(2, 'Unknown: Failed...', 'Unknown', 0, Array)
#1 {main}
czy ktoś się z czymś podobnym spotkał? Jak temu zaradzić?
Andrzej
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Błędy
Rozpoczęty przez gutenbergus, lut 21 2012 22:50
Napisano 22 lutego 2012 - 19:32

Problem jest w tym, że contao generuje do katalogu /tmp pliki sesji. I nie wiem czemu, ale ich nie usuwa. Czyżby jakiś błąd?
Jeśli zaloguję się do BE pojawia się plik sesji (łatwy do zidentyfikowania bo ma ok 20 kB), Przy poprawnym wylogowaniu guzikiem "wyloguj" sesja znika. Przy zamknięciu strony, lub przeglądarki - sesja nie znika.
Ciekawe, że samo odwiedzanie strony (FE) powoduje wygenerowanie sesji. Jeśli w takim razie się nie wyloguję (a nie mogę bo nie mam z czego), to sesja pozostaje. Trzeba dodać, że używam na tej stronie własne rozszerzenie o prostej funkcjonalności. Odwiedzający nie mają możliwości logowania się do strony. I co z tym fantem zrobić?
Jeśli zaloguję się do BE pojawia się plik sesji (łatwy do zidentyfikowania bo ma ok 20 kB), Przy poprawnym wylogowaniu guzikiem "wyloguj" sesja znika. Przy zamknięciu strony, lub przeglądarki - sesja nie znika.
Ciekawe, że samo odwiedzanie strony (FE) powoduje wygenerowanie sesji. Jeśli w takim razie się nie wyloguję (a nie mogę bo nie mam z czego), to sesja pozostaje. Trzeba dodać, że używam na tej stronie własne rozszerzenie o prostej funkcjonalności. Odwiedzający nie mają możliwości logowania się do strony. I co z tym fantem zrobić?
Napisano 22 lutego 2012 - 22:49

Napisano 22 lutego 2012 - 23:05

Noo, ale to nie jest rozwiązanie problemu... Nie da się powiedzieć klientowi, "weź Pan, zerwij wszystkie umowy z partnerami, bo mi tu coś nie działa".
jeżeli wciąż pluje Ci te błędy - to również przy zwykłym
<?php session_start(); ?>też powinien taki wywalić - puki admin nie poprawi configuracji serwera
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników