wiam, czy jest przewidziana funkcjonalnosc w katalogu, aby produkty mialy "date waznosci", cos ala artykuly, gdzie mozna podac przedzial czasowy ile czasu maja byc wyswietlane ?
lub jezeli nie, jak latwo sobie taka funkcjonalnosc zaimplementowac? prosze o dorade
pozdrawiam
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
czas wyswietlania produktow w katalogu
Rozpoczęte przez mosilver, Feb 29 2012 12:11
Napisany 29 February 2012 - 12:11
www.it-inspire.pl - from love to design -
Napisany 29 February 2012 - 15:01
wiam, czy jest przewidziana funkcjonalnosc w katalogu, aby produkty mialy "date waznosci", cos ala artykuly, gdzie mozna podac przedzial czasowy ile czasu maja byc wyswietlane ?
lub jezeli nie, jak latwo sobie taka funkcjonalnosc zaimplementowac? prosze o dorade
Raczej w Catalogu tego nie zrobisz bez jakiegoś własnego modułu rozszerzającego funkcjonalnośc Catalogu.
Napisany 01 March 2012 - 09:43
hi,
nie wiem dokladnie czy to jest to o co ci sie rozchodzi. Sam jestem nowicjuszem zarowno w contao jak i catalog
i mam mase pytan i problemow ale cos takiego znalazlem.
Zrob cos takiego:
1. Zdefinjuj w catalogu dwa fields o naziwe (column name) start i stop type: date.
Nastepnie w Catalog List module
Field filters -> Condition wpisz taki warunek:
(start = '' OR start < UNIX_TIMESTAMP()) AND (stop = '' OR stop > UNIX_TIMESTAMP())
I juz beda tylko wyswietlane te recordy, ktore mieszcza sie w tych krateriach.
Poza tym jesli w start i stop nie bedzie zadnej daty to beda sie te recordy zawsze wyswietlac.
Sam uzywam podobnego warunku i dziala.
UNIX_TIMESTAMP() jest czasem danej chwili w unix formacie i wzgledem niego porownuje sie czasy zapisane w fields start i stop.
Ten warunek:
IF (start ='', '1 = 1', start < UNIX_TIMESTAMP()) AND IF (stop ='', ' 1 = 1', stop > UNIX_TIMESTAMP())
to jest to samo co powyzszy ale gorszy.
Zaczerpnieto z niemieckojezycznego wiki.
http://de.contaowiki...atalog_Einträge
pozdrawiam
joe
nie wiem dokladnie czy to jest to o co ci sie rozchodzi. Sam jestem nowicjuszem zarowno w contao jak i catalog
i mam mase pytan i problemow ale cos takiego znalazlem.
Zrob cos takiego:
1. Zdefinjuj w catalogu dwa fields o naziwe (column name) start i stop type: date.
Nastepnie w Catalog List module
Field filters -> Condition wpisz taki warunek:
(start = '' OR start < UNIX_TIMESTAMP()) AND (stop = '' OR stop > UNIX_TIMESTAMP())
I juz beda tylko wyswietlane te recordy, ktore mieszcza sie w tych krateriach.
Poza tym jesli w start i stop nie bedzie zadnej daty to beda sie te recordy zawsze wyswietlac.
Sam uzywam podobnego warunku i dziala.
UNIX_TIMESTAMP() jest czasem danej chwili w unix formacie i wzgledem niego porownuje sie czasy zapisane w fields start i stop.
Ten warunek:
IF (start ='', '1 = 1', start < UNIX_TIMESTAMP()) AND IF (stop ='', ' 1 = 1', stop > UNIX_TIMESTAMP())
to jest to samo co powyzszy ale gorszy.
Zaczerpnieto z niemieckojezycznego wiki.
http://de.contaowiki...atalog_Einträge
pozdrawiam
joe
Napisany 01 March 2012 - 10:53
dzieki wielkie, rowniez myslalem o wykorzystaniu typu pola date
www.it-inspire.pl - from love to design -
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Wróć do góry
Raportuj