Panowie a może podpowie mi ktoś jak dobrać się do zdefiniowanych atrybutów, do konkretnych z nazwy powiedzmy?
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_iso_attributes']['name']
Może jakoś przez zmienną sesji? Wtedy bym w pierwszym kroku przesłał zwykłym formularzem atrybutu które potrzebuję a w kolejnym wywołał tylko te które mnie interesują, w tym przypadku ilość z opcjami ilościowymi?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Jak to ugryźć i połączyć z Isotope
Rozpoczęty przez kylu123, mar 07 2012 21:50
Napisano 12 czerwca 2012 - 19:26

Dobra to inaczej.
Zrobiłem tak:
w pierwszym kroku wyswietlam aktywne atrybuty (zaznaczony checkbox w konfiguracja sklepu -> typy produktów - > atrybuty) używając:
wyświetla mi je pięknie, wybieram rozmiar, materiał, klej i ilość na rolce i przechodzę dalej, nie wysyłając tego formularza do koszyka ale do jakiejś innej strony.
I tu też wyciągam te dane z $_POST i dział jak chcę.
Teraz tu potrzebuję wyświetlić ostatni atrybut "ilość", który nie ma zaznaczonego checkboxa w backendzie w konfiguracji, jest nieaktywny.
No właśnie i jak się dobrać do tego nieaktywnego atrybutu i wyświetlić go w tutaj?? Oczywiście bez włączania go w BE.
Proszę o podpowiedzi i dzięki z góry za każdą radę.
Zrobiłem tak:
w pierwszym kroku wyswietlam aktywne atrybuty (zaznaczony checkbox w konfiguracja sklepu -> typy produktów - > atrybuty) używając:
<?php foreach( $this->options as $arrOption ): echo $arrOption['html']; endforeach; ?>
wyświetla mi je pięknie, wybieram rozmiar, materiał, klej i ilość na rolce i przechodzę dalej, nie wysyłając tego formularza do koszyka ale do jakiejś innej strony.
I tu też wyciągam te dane z $_POST i dział jak chcę.
Teraz tu potrzebuję wyświetlić ostatni atrybut "ilość", który nie ma zaznaczonego checkboxa w backendzie w konfiguracji, jest nieaktywny.
No właśnie i jak się dobrać do tego nieaktywnego atrybutu i wyświetlić go w tutaj?? Oczywiście bez włączania go w BE.
Proszę o podpowiedzi i dzięki z góry za każdą radę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkowników