Witam,
Chciałbym zmienić wygląd daty w aktualnoścach tak żeby wyglądała w następujący sposób: 08 Mar
08 na górze a Mar na dole.
Czy ktoś wie jak to zrobić ?
Pozdrawiam
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

format daty w aktualnościach
Rozpoczęte przez maciekd, Mar 08 2012 01:38
Napisany 08 March 2012 - 01:38

Maciek
Napisany 08 March 2012 - 14:26

Niestety nie działa Wklejam to w szablonie: news_short.html5 i nic z tego data albo znika albo pokazuje mi "01"
Maciek
Napisany 08 March 2012 - 14:38

spróbuj tak:
<?php echo date_format(date_create($this->date), "d"); ?> <br /> <?php echo date_format(date_create($this->date), "M"); ?>
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem.

Napisany 08 March 2012 - 14:50

Super, Działa Wielkie Dziękispróbuj tak:
<?php echo date_format(date_create($this->date), "d"); ?> <br /> <?php echo date_format(date_create($this->date), "M"); ?>

Maciek
Napisany 03 June 2012 - 01:19

Witam ponownie
Mam następny problem z datą w newsach. Miesiące są wyświetlane po angielsku. Czy ktoś wie czym to może być sprowokowane ?
Maciek
Napisany 03 June 2012 - 01:22

Witam ponownie
Mam następny problem z datą w newsach. Miesiące są wyświetlane po angielsku. Czy ktoś wie czym to może być sprowokowane ?
Maciek
Napisany 03 June 2012 - 11:32

1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników