Witam
Chciałbym zrobić link w okienku logowania "Nie pamiętasz hasła"
Chodzi mi o coś takiego, że jak "klient" zapomni hasła to żeby otworzyło się nowe okienko i po podaniu swojego e-maila lub nazwy użytkownika dostanie na pocztę swój login i hasło.
Trzeba może instalować jakieś rozszerzenie czy jest to już w systemie.
Jak tego użyć.
Proszę o pomoc
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Formularz przypomnienie hasła
Rozpoczęty przez qba_graf, kwi 26 2012 10:21
Napisano 26 kwietnia 2012 - 17:16

Taki link możesz dodać poprzez odpowiednią modyfikację szablonu mod_login_1cl lub mod_login_2cl: wystarczy dodać link strony np. za pomocą insert taga {{link_url::123}}. A jeśli chcesz zrobić ten moduł jako JSowy popup (lub jak kto woli okienko modalne), to wystarczy, że dodasz ten moduł w dowolne miejsce strony i nadasz mu ID np. "modal_lost_password". Pamiętaj również, aby jakoś oznaczyć link, który będzie otwierać ten modal! Reszta to już czysty JS:
// MooTools window.addEvent('domready', function() { $('link_lost_password').addEvent('click', function(e) { new Event(e).stop(); Mediabox.open('#modal_lost_password', '', '300, 150'); // lub jakakolwiek inna metoda }); });
Codefog - Contao web development
Napisano 27 kwietnia 2012 - 09:29

To chyba chodzi o sam moduł przypomnienia hasła? Jest to w systemie - w modułach - nazywa się po prostu "Przypomnienie hasła"
Napisano 28 czerwca 2012 - 22:51

Witam ponownie
Dzięki za poprzednie podpowiedzi.
Wstawiłem sobie w oknie logowanie link do podstrony w panelu, na której umieściłem moduł "Przypomnienie hasła" - podając nazwę użytkownika i adres e-mail dostaję komunikat "Nie ma takiego konta".
Czy ten moduł odnosi się tylko do użytkownika utworzonego przez moduł umieszczony na stronie do rejestracji (Członkowie i Grupa członków)? Czy do użytkowników zarządzających stroną (Użytkownicy, Grupa użytkowników).
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Dzięki za poprzednie podpowiedzi.
Wstawiłem sobie w oknie logowanie link do podstrony w panelu, na której umieściłem moduł "Przypomnienie hasła" - podając nazwę użytkownika i adres e-mail dostaję komunikat "Nie ma takiego konta".
Czy ten moduł odnosi się tylko do użytkownika utworzonego przez moduł umieszczony na stronie do rejestracji (Członkowie i Grupa członków)? Czy do użytkowników zarządzających stroną (Użytkownicy, Grupa użytkowników).
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników