Witam. Jestem początkującym użytkownikiem contao. Moje pytanie brzmi jak wykonać pełny backup, w menu nie ma "Katalogu rozszerzeń"?
Przesyłam screen contao.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Jak wykonać pęłny backup
Rozpoczęty przez maniac537, maj 14 2012 06:10
Napisano 14 maja 2012 - 07:03

Zainstaluj sobie jakiś moduł backupu ręcznie:
1. Przenieś zawartość folderu TL_ROOT do katalogu głównego Contao
2. Uaktualnij bazę poprzez narzędzie instalacyjne (www.mojastrona.pl/contao/install.php)
2. Uaktualnij bazę poprzez narzędzie instalacyjne (www.mojastrona.pl/contao/install.php)
Codefog - Contao web development
Napisano 24 maja 2012 - 09:21

Umnie nie ma folderu TL_ROOT? jest TL_FILES.Zainstaluj sobie jakiś moduł backupu ręcznie:
Jeśli zrobię 2 krok to mi strona się nie rozjedzie??
Napisano 24 maja 2012 - 18:08

Zatem instalacja rozserzenia backupu przez narzędzie instalacyjne jest bezpieczna w 99%, możesz śmiało to instalować. Przedtem jednak, wykonaj kopię zapasową (żeby później nie było na mnie
) plików przez FTP i eksportuj całą bazę danych przez phpMyAdmina.

Codefog - Contao web development
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników