Witam.
Czy ktoś instalował TypoLight z użyciem bazy PostgreSQL ? Moja próba skoÅ„czyła się na tym, że po ustawieniu parametrów bazy PostgreSQL (czyli, nazwa bazy, użytkownik, hasło, port) dostaję białą stronę i nie mogę tego zainstalować.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Instalacja Typolight a baza PostgreSQL
Rozpoczęty przez starr, sie 22 2008 07:36
Napisano 22 sierpnia 2008 - 12:10
No tak ... a dlaczego PostgreSQL a nie MySQL?
OpenAtrium - system zarządzania projektami na twoim hostingu.
Aplikacja będąca połączeniem systemu zarządzania projektami, intranetu i bazy wiedzy.
Open Source, GPL, blog, kalendarz, listę zadań, wiki, tablica kontrolna, mikroblog ...
Aplikacja będąca połączeniem systemu zarządzania projektami, intranetu i bazy wiedzy.
Open Source, GPL, blog, kalendarz, listę zadań, wiki, tablica kontrolna, mikroblog ...
Napisano 22 sierpnia 2008 - 19:50
Lubię testować rożne rozwiązania. Testowałem wiele systemów CMS, ale niewiele z nich miało możliwość wyboru bazy poza mySQL. Zauważyłem że TL ma możliwość współpracy z PostgreSQL, więc chciałem sobie sprawdzić z którą bazą był by szybszy.
Choć pewnie w przypadku małej ilości stron będzie bez różnicy.
A wersja PostgreSQL którą mam zainstalowaną to 8.33.
Choć pewnie w przypadku małej ilości stron będzie bez różnicy.
A wersja PostgreSQL którą mam zainstalowaną to 8.33.
Napisano 22 sierpnia 2008 - 22:23
Ale na stronie "System requirements" (http://www.typolight...quirements.html) jest napisane, że:
PostgreSQL (not yet tested)
Więc może z tego wynikają Twoje problemy z PostgreSQL
PostgreSQL (not yet tested)
Więc może z tego wynikają Twoje problemy z PostgreSQL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Do góry
Zgłoś