Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Instalacja Typolight a baza PostgreSQL

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

starr

starr

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 31 postów
Witam.
Czy ktoś instalował TypoLight z użyciem bazy PostgreSQL ? Moja próba skoÅ„czyła się na tym, że po ustawieniu parametrów bazy PostgreSQL (czyli, nazwa bazy, użytkownik, hasło, port) dostaję białą stronę i nie mogę tego zainstalować.
  • 0

chinskimandaryn

chinskimandaryn

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 332 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaPolska
No tak ... a dlaczego PostgreSQL a nie MySQL?
  • 0
OpenAtrium - system zarządzania projektami na twoim hostingu.
Aplikacja będąca połączeniem systemu zarządzania projektami, intranetu i bazy wiedzy.
Open Source, GPL, blog, kalendarz, listę zadań, wiki, tablica kontrolna, mikroblog ...

starr

starr

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 31 postów
Lubię testować rożne rozwiązania. Testowałem wiele systemów CMS, ale niewiele z nich miało możliwość wyboru bazy poza mySQL. Zauważyłem że TL ma możliwość współpracy z PostgreSQL, więc chciałem sobie sprawdzić z którą bazą był by szybszy.
Choć pewnie w przypadku małej ilości stron będzie bez różnicy.
A wersja PostgreSQL którą mam zainstalowaną to 8.33.
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy
Ale na stronie "System requirements" (http://www.typolight...quirements.html) jest napisane, że:
PostgreSQL (not yet tested)
Więc może z tego wynikają Twoje problemy z PostgreSQL
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników