We własnym module mam fragment kodu generujący pdf-a. Wszystko ładnie chodzi, ale potrzebuję na zakończenie generacji połączyć go z istniejącym już na dysku plikiem PDF i całość wysłać jako download. Znalazlem klasę PDFMerger, dodałem ją do katalogu plugins. No i kłopot. PDFMerger ma przykład zastosowania. Oczywiście działa wywołany z katalogu plugins. Gdy utworzyłem własny plik w katalogu głównym (tam gdzie zainstalowane jest contao) - też działa, wszystko ładnie łączy. Ale przy próbie uruchomienia go w kodzie modułu -> NIE RUSZA!
implementacja wygląda zwyczajnie:
$one = TL_ROOT.'/plugins/PDFMerger/samplepdfs/one.pdf'; $two = TL_ROOT.'/plugins/PDFMerger/samplepdfs/two.pdf'; require_once(TL_ROOT . '/plugins/PDFMerger/PDFMerger.php'); $tempPDF = new PDFMerger; $tempPDF->addPDF($one, 'all')->addPDF($two, 'all')->merge('download', 'output.pdf');
Oczywiście oba pdf-y istnieją w podanych lokalizacjach. Próbowałem różne opcje w metodzie merge. Wszystko bez sukcesu.
Czy ktoś z was zechciałby znaleźć chwilę by zobaczyć co może być przyczyną takiego zachowania. Za każdym, jak bym nie próbował, razem dostaję ten sam błąd:
Deprecated notice: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /Users/afirlet/Sites/_pierwotny/plugins/PDFMerger/fpdi/fpdi.php on line 88
Pomóżcie proszę.