Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

łączenie PDF-ów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
Moi drodzy potrzebuję pomocy.

We własnym module mam fragment kodu generujący pdf-a. Wszystko ładnie chodzi, ale potrzebuję na zakończenie generacji połączyć go z istniejącym już na dysku plikiem PDF i całość wysłać jako download. Znalazlem klasę PDFMerger, dodałem ją do katalogu plugins. No i kłopot. PDFMerger ma przykład zastosowania. Oczywiście działa wywołany z katalogu plugins. Gdy utworzyłem własny plik w katalogu głównym (tam gdzie zainstalowane jest contao) - też działa, wszystko ładnie łączy. Ale przy próbie uruchomienia go w kodzie modułu -> NIE RUSZA!

implementacja wygląda zwyczajnie:

$one = TL_ROOT.'/plugins/PDFMerger/samplepdfs/one.pdf';
$two = TL_ROOT.'/plugins/PDFMerger/samplepdfs/two.pdf';
require_once(TL_ROOT . '/plugins/PDFMerger/PDFMerger.php');
$tempPDF = new PDFMerger;
$tempPDF->addPDF($one, 'all')->addPDF($two, 'all')->merge('download', 'output.pdf');

Oczywiście oba pdf-y istnieją w podanych lokalizacjach. Próbowałem różne opcje w metodzie merge. Wszystko bez sukcesu.

Czy ktoś z was zechciałby znaleźć chwilę by zobaczyć co może być przyczyną takiego zachowania. Za każdym, jak bym nie próbował, razem dostaję ten sam błąd:

Deprecated notice: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /Users/afirlet/Sites/_pierwotny/plugins/PDFMerger/fpdi/fpdi.php on line 88

Pomóżcie proszę.
  • 0

sido

sido

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaWarszawa
..wszystko przez zmiany w kolejnych wersjach php.
Zamień wszystkie "=&" w pliku fpdi.php na "=" - powinno pomóc.
  • 0
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem. ;)

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
trop dobry, pozmieniałem we wszystkich plikach, ale teraz ujawniła się nowa rzecz.

Fatal error: Cannot redeclare class FPDF in /Users/afirlet/Sites/_pierwotny/plugins/PDFMerger/fpdi/fpdi2tcpdf_bridge.php on line 171

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Na pewno ściągnąłeś najnowszą wersję? Błąd pokazuje, że klasa FPDF została zdefiniowana dwa razy.
  • 0

Codefog - Contao web development

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
próbowałem na różne sposoby. ściągając najnowsze wersje FPDF, FPDI, TCPDF. Nie mam pojęcia co jest nie tak....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników