Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Jak wyświetlić komunikat w backendzie??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
Witam,

Jak można w contao w backendzie wyświetić alert w okienku??. Mam funkcję,która jest wywoływana podczas zapisu formularza. Tam mam warunek, który sprawdza czy można dokonać zapisu czy nie. W przypadku, gdy nie jest spełniony chciałybm w wyskaującym okienku wyświetlć komunikat, ale nie bardzo wiem jak to zrobić w backendzie?

Pozdrawiam,
Jarek
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
To musiałbyś zrobić jakoś AJAXowo. JavaScript możesz dołączyć do modułu w pliku config.php w kluczu "javascript":

'tables' => array('tl_test'),
'javascript' => 'system/modules/test/html/backend.js'

• 0

Codefog - Contao web development

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów

To musiałbyś zrobić jakoś AJAXowo. JavaScript możesz dołączyć do modułu w pliku config.php w kluczu "javascript":

'tables' => array('tl_test'),
'javascript' => 'system/modules/test/html/backend.js'

Hmm, ale nie bardzo wiem jak wywołać funkcją z tego pliku js w pliku tl_test. Mam już podpodpięy taki plik js, wiem jak tam zrobić, aby na klinięcie jakiegoś pola wyświetlany był alert. Nie wiem jednak jak w funkcji (onsubmit_callback) w pliku tl_test, które sprawdza warunek wywołać okienko, ale tylko wtedy gdy ten warunek nie jest spełniony. Próbowałem przykazywać parametr POST do js, ale to tak chyba nie pójdzie.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
W onsubmit_callback spróbuj tak:

if ($this->Input->post('ajaxCheck') == 1)
{
    ob_clean();
    echo 'Komunikat błędu';
    exit; // TO JEST WAŻNE
}

• 0

Codefog - Contao web development

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników