Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Jak dolożyć własne pole w fomularzu rejestracji?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
Witam,
Mam następujący problem. Chcialbym dołożyć własne pole w formularzu rejestarcji użytkownika. Są już jakieś inne pododawane, ale ja coś nie mogę dołożyć swojego. Utworzyłem pole w bazie, w własnym pliku tl_member.php dodałem pole, lecz we frontendzie w tablicy $this->editable go nie ma. Ponadto jeżeli zmienię nazwę w pliku tl_member.php istniejacego pola na inną to też go nie widać. Gdzie trzeba jeszcze zrobić zmianę, aby można do pól się odwołać np.
<?php $field = $this->nowe_pole;?>
i na podstawie danych w $field utworzyć już sobie pole w formularzu.

Pozdrwiam,
Jarek
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Pokaż swój plik DCA dla tl_member. W sekcji "eval" pola musi być ustawione "feEditable" i "feGroup" - http://contao.org/en...tml#evaluation.
  • 0

Codefog - Contao web development

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
Już doszedłem do tego :). W cmsie w edycji modułu odpowiedzialnego za rejestrację jest lista pól, które można edyotwoać. I to właśnie stąd są zasysane pole do eidtable. Zapewne nadpisywane jest "feEditable". Tak to jest jak się poprawia po kimś pisane moduły :).
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Wydaje mi się, że pola w tym module pojawiają się tylko jeżeli ustawione jest właśnie "feEditable" na true. Tu raczej nie ma mowy o nadpisywaniu czegokolwiek.
  • 0

Codefog - Contao web development

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
Rzeczywiście "feEditable" jest w tych polach na true, ale jak zmienię tę wartość na false to pole nie pojawia się na liście w CMSie, gdzie wybieram pola do edycji w konfiguracji modułu. W frontendzie nadal się pojawiają. Tylko zmiana w CMSie wpływa na to czy się pojawiają czy nie w fronendzie. :) Dziwnie to jest zrobione, dlatego napotkałem na problem.
  • 0

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników