W moim projekcie mam coś takiego jak box zajętości który wygląda mniej więcej tak:
<div class="1"><div class="left"></div><div class="middle"></div><div class="right"></div></div>
Kontenery left i right mają określoną szerokość i wysokość w px, element middle ma zmieniać się dynamicznie, w zależności jaka klasę mu jeszcze przypnę, tzn może mieć 100px, 200px, 300px itd.
Tłem są tu grafiki, gdzie w left i right mam całe buttony z zaokrąglanymi przezroczystymi rogami (obrazek to png), natomiast middle to grafika o szerokości 1px i odpowiedniej wysokości, powtarzana repeat-x przez całą szerokość.
Kontenerowi middle nie mogę dac stałej szerokości w px ale daję ją na 100% żeby zmieniała się wraz z szerokością.
problem jest taki że warstwa środkowa mając 100% szerokości, mimo że ustawiona pod left i right, "prześwituje" na przezroczystych rogach lewej i prawej strony.
Z lewą poradziłem sobie bardzo prosto - dając w css warstwy środkowej margin-left: XX px;. Niestety w żaden sposób nie mogę poradzić sobie z prawą stroną

CSS wygląda następujaco:
.1{ height: 94.59%; width: 100%; position: relative; margin:0; padding:0; z-index: 1; overflow: hidden; } .left { height: 175px; width: 18px; float: left; position: absolute; } .middle { height: 175px; margin-left:18px; width: 100%; float: left; } .right { height: 175px; width: 17px; right:0; position: absolute; }
A efekt jaki chcę uzyskać to:

A mam:

Ta prawa strona mnie rozbija

Ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdr