Witam
mam duży problem bo przestały działać mi na wszystkich stronach z Contao w tej wersji i starszych a nie chce aktualizowac tylko dlatego. Elementy accordion i to co jest pomiedzy start i end nie wyswietlaja sie. pod Opera smiga pod reszta nie widac nawet.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Contao 2.9.5 i niedziałające mootols (accordion) pod FF i IE
Rozpoczęty przez plex79, sty 24 2013 14:33
Napisano 24 stycznia 2013 - 15:39

podeślij linka do strony tak będzie łatwiej
Napisano 01 lutego 2013 - 11:43

dziękuję wszystko śmiga jak tylko templatki zmieniłem z *.tpl na *.xhtml
tylko czy stary punkt startowy musi być?
nie przeszkadza mi on ale nadal jest
i jeszcze pytanie o najnowszą wersje 3.3, teraz mam 2.11.8 i nie mogę zrobić live update na 3.3 czy do tego jest potrzebna nowa wersja Live Update która wymaga obsługi plików "Phar"? Bo za nic nie idzie starą wersją po prostu wraca do strony nic nie robiąc.
tylko czy stary punkt startowy musi być?
nie przeszkadza mi on ale nadal jest
i jeszcze pytanie o najnowszą wersje 3.3, teraz mam 2.11.8 i nie mogę zrobić live update na 3.3 czy do tego jest potrzebna nowa wersja Live Update która wymaga obsługi plików "Phar"? Bo za nic nie idzie starą wersją po prostu wraca do strony nic nie robiąc.
Napisano 01 lutego 2013 - 13:57

chodzi mi o to jak na obrazku
ja nie robię nowej strony tylko aktualizuję starą więc tam już był punkt startowy
i jeszcze z innej beczki żeby może nie robić nowego wątku:
czy "może to głupie pytanie" można zrobić jakoś by mając stronę A a w niej trzy podstrony b,c,d nie można było wejść na stronę A?
Na stronie ma być widoczne A ale po najechaniu ma się rozwijać menu z [b,c,d] ale nie chcę na puste A wchodzić
ja nie robię nowej strony tylko aktualizuję starą więc tam już był punkt startowy
i jeszcze z innej beczki żeby może nie robić nowego wątku:
czy "może to głupie pytanie" można zrobić jakoś by mając stronę A a w niej trzy podstrony b,c,d nie można było wejść na stronę A?
Na stronie ma być widoczne A ale po najechaniu ma się rozwijać menu z [b,c,d] ale nie chcę na puste A wchodzić
Napisano 02 lutego 2013 - 13:36

Miałem podobny problem na starszych wersjach TL (mootools 1.2.4) pod firefox 18.x
Coś tam z JS pozminiali i posypal się accordion, ale pod IE nadal działał.
Dla FF wystarczy wstawić:
Dla FF wystarczy wstawić:
<script type="text/javascript"> String.prototype.contains = function(string, separator){ return (separator) ? (separator + this + separator).indexOf(separator + string + separator) > -1 : String(this).indexOf(string) > -1; }; </script>
Napisano 04 lutego 2013 - 07:53

Rozumiem że struktura już taka ma być i ok, a tak chodzi o frontend dokładnieStruktura jak na tym obrazku jest dobra, ale na obrazku w poprzednim poście nie jest.
Ale chodzi o frontend, tak?
Miałem podobny problem na starszych wersjach TL (mootools 1.2.4) pod firefox 18.x
Dla FF wystarczy wstawić:<script type="text/javascript"> String.prototype.contains = function(string, separator){ return (separator) ? (separator + this + separator).indexOf(separator + string + separator) > -1 : String(this).indexOf(string) > -1; }; </script>
ja podmieniłem pliki z mootols i też już jest ok ale dzięki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników