Witam,
gdzie znajdują się pliki odpowiedzialne za indeksowanie stron do wyszukiwarki ? - chciałbym aby np. strony zawierające określone parametry w linku nie były indeksowane i przeszukiwane.
Najlepsza odpowiedź stpr, 17 January 2014 - 14:54
No to w takim razie, tu można wyłączyć stronę z wyszukiwania:
Struktura strony - Ustawienia wyszukiwania - Nie przeszukuj tej strony (Po wybraniu tej opcji ta strona nie będzie brana pod uwagę podczas przeszukiwania witryny.
Idź do pełnego postu »Witam,
gdzie znajdują się pliki odpowiedzialne za indeksowanie stron do wyszukiwarki ? - chciałbym aby np. strony zawierające określone parametry w linku nie były indeksowane i przeszukiwane.
Nie wiem czy o to Ci chodzi:
Struktura strony - Informacje meta tagów - Tagi robotów wyszukiwarek (Tutaj możesz zdefiniować jak wyszukiwarki mają interpretować Twoją stronę).
Nie chodzi mi o wyszukiwarki zew. (google itp.) - tylko chodzi mi o wyszukiwarkę wewnętrzną na stronie. Używam contao 2.11.2 - może to być potrzebne więc podaję
No to w takim razie, tu można wyłączyć stronę z wyszukiwania:
Struktura strony - Ustawienia wyszukiwania - Nie przeszukuj tej strony (Po wybraniu tej opcji ta strona nie będzie brana pod uwagę podczas przeszukiwania witryny.
Dzięki za podpowiedzi.... - spróbuję z <!-- indexer::stop --> itd.
Jeszcze jedno pytanie - czy jest możliwe zablokowanie (nie indeksowanie przez wyszukiwarkę na stronie) np. danego katalogu pliki z grafiką.
Jak zablokuję to nie wyświetlają mi się grafiki... - a mi chodzi o blokadę tylko dla indeksera wyszukiwarki. Drugim tematem jest czy wiesz może gdzie ustawia się "wagi" co do dopasowania wyników w wyszukiwarce - chciałbym aby tytuł produktu miał większą wagę ?
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników