Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Update pola w bazie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
A to? http://pastebin.com/eALxwYqT
  • 0

Codefog - Contao web development

kylu123

kylu123

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 203 postów
Dokładnie tyle:
Array ( )
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
No to na razie nie mam pomysłu :(
  • 0

kylu123

kylu123

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 203 postów
Spróbuję może z tym wf_isotopeStockManagement który poleca kolega spin80. Kolego a przy okazji możesz podrzucić jak odwołać się do ilości produktu z poziomu templatki w tym module? Dzięki z góry, i dzięki Kamil za próby.

PS cofam pytanie, widzę zę mam:
  • $this->stockmanagement_quantity (shows the quantity of a product)
  • $this->sstockmanagement_message (shows a message about the quantity)

• 0

kylu123

kylu123

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 203 postów
Witam
Odpaliłem ten moduł i mam małe kłopoty, otóż wymaga on zaktualizowania Isotope do wersji 1.4.0. (plus tych modułów których isotope wymaga).
Po aktualizacji na stronach na których listuję produkty wyrzuca mi kilkanaście błędów w rodzaju:
Warning: Missing argument 1 for IsotopeProduct::__construct(), called in D:\WWW\lm\system\libraries\System.php on line 164 and defined in D:\WWW\lm\system\modules\isotope\IsotopeProduct.php on line 134
#0 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\IsotopeProduct.php(134): __error(2, 'Missing argumen...', 'D:\WWW\lm\syste...', 134, Array)
#1 D:\WWW\lm\system\libraries\System.php(164): IsotopeProduct->__construct()
#2 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\IsotopeProduct.php(176): System->import('IsotopeStockman...')
#3 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\IsotopeFrontend.php(907): IsotopeProduct->__construct(Array)
#4 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\IsotopeFrontend.php(978): IsotopeFrontend::getProduct(Object(DB_Mysql_Result), '4', true)
#5 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\ModuleIsotopeProductList.php(170): IsotopeFrontend::getProducts(Array, '4')
#6 D:\WWW\lm\system\modules\frontend\Module.php(140): ModuleIsotopeProductList->compile()
#7 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\ModuleIsotope.php(91): Module->generate()
#8 D:\WWW\lm\system\modules\isotope\ModuleIsotopeProductList.php(104): ModuleIsotope->generate()
#9 D:\WWW\lm\system\libraries\Controller.php(359): ModuleIsotopeProductList->generate()
#10 D:\WWW\lm\system\modules\frontend\PageRegular.php(100): Controller->getFrontendModule('27', 'main')
#11 D:\WWW\lm\index.php(266): PageRegular->generate(Object(DB_Mysql_Result))
#12 D:\WWW\lm\index.php(401): Index->run()
#13 {main}

oraz dwa typu:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at D:\WWW\lm\system\functions.php:161) in D:\WWW\lm\system\libraries\Template.php on line 285
#0 [internal function]: __error(2, 'Cannot modify h...', 'D:\WWW\lm\syste...', 285, Array)
#1 D:\WWW\lm\system\libraries\Template.php(285): header('Vary: User-Agen...', false)
#2 D:\WWW\lm\system\modules\frontend\FrontendTemplate.php(234): Template->output()
#3 D:\WWW\lm\system\modules\frontend\PageRegular.php(171): FrontendTemplate->output()
#4 D:\WWW\lm\index.php(266): PageRegular->generate(Object(DB_Mysql_Result))
#5 D:\WWW\lm\index.php(401): Index->run()
#6 {main}

Kolego Spin80 nie miałeś takich problemów?

Macie jakieś pomysły?
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
Te błędy są chyba powodowane przez ten StockManager... spróbuj go wyłączyć w ustawieniach i sprawdź czy błędy się powtarzają.
  • 0

kylu123

kylu123

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 203 postów
Chyba masz rację, ponieważ zrobiłem najpierw sam update Isotope i wszystko działa, więc raczej stawiam na StockManagera. Szkoda by było bo wygląda że całkiem fajnie może działać. Może ktoś miał z nim podobne doświadczenie?
Co w takiej sytuacji? Pisać do autora?
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
PIsać :)
  • 0

kylu123

kylu123

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 203 postów
Napisane :)
W odpowiedzi autor polecił mi wyłączyć wyświetlanie błędów (display_errors na 'false'), a poza tym moduł działa. Ma się tym zająć jak najszybciej.
Sprawdzony - faktycznie działa :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników