ale idzmy po kolei - wiec udalo Ci sie zainstalowac, i mozesz sie zalogowac do panelu admina?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

NetArt i Typo
Rozpoczęty przez h2o, kwi 03 2009 20:44
Napisano 06 kwietnia 2009 - 23:11

Z tego co opisujesz moze tam byc plik .htacces ktory jak najbardziej moze powodowac problemy. Kwestia tego co w nim jest wpisane. Zrob probe - znajdz plik na serwie w glownym katalgu z TL o nazwie.htacces i zamien go na postac test.htacces, czyli dopisz test przed kropka. Potem zobacz co sie dzieje.
Napisano 07 kwietnia 2009 - 11:16

tak uczyniłem a oto wynik importu CSS
An error occurred while executing this script!
1. If you are a TYPOlight user, contact the administrator of your website.
2. Open file system/logs/error.log and search for a corresponding entry.
3. Open file system/config/localconfig.php and add the following line:
$GLOBALS['TL_CONFIG']['displayErrors'] = true;
4. Visit the TYPOlight project page or search the TYPOlight forum.
An error occurred while executing this script!
1. If you are a TYPOlight user, contact the administrator of your website.
2. Open file system/logs/error.log and search for a corresponding entry.
3. Open file system/config/localconfig.php and add the following line:
$GLOBALS['TL_CONFIG']['displayErrors'] = true;
4. Visit the TYPOlight project page or search the TYPOlight forum.
Napisano 07 kwietnia 2009 - 11:54

Fatal error: Uncaught exception Exception with message Cannot create file "xBasic.css" thrown in /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/libraries/File.php on line 113
#0 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/StyleSheets.php(135): File->__construct('xBasic.css')
#1 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/StyleSheets.php(76): StyleSheets->writeStyleSheet(Array)
#2 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/StyleSheets.php(605): StyleSheets->updateStyleSheet(8)
#3 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/Backend.php(169): StyleSheets->importStyleSheet(Object(DC_Table), 'tl_style_sheet', Array)
#4 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/typolight/main.php(99): Backend->getBackendModule('css')
#5 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/typolight/main.php(295): Main->run()
#6 {main}
#0 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/StyleSheets.php(135): File->__construct('xBasic.css')
#1 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/StyleSheets.php(76): StyleSheets->writeStyleSheet(Array)
#2 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/StyleSheets.php(605): StyleSheets->updateStyleSheet(8)
#3 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/system/modules/backend/Backend.php(169): StyleSheets->importStyleSheet(Object(DC_Table), 'tl_style_sheet', Array)
#4 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/typolight/main.php(99): Backend->getBackendModule('css')
#5 /usr/local/apache/www/htdocs/mojastrona.pl/typolight/main.php(295): Main->run()
#6 {main}
Napisano 07 kwietnia 2009 - 14:44

nie wiem.dla mnie i tak tutaj jest cos nie tak - bo na nazwa.pl nigdy nie bylo problemow z uprawnieniami. jeszcze mozesz sprobowac polaczenia w trybie safe mode hack poprzez uzycie polaczenia ftp - wiesz jak to zrobic?
A w jakim trybie ma był podłączona baza? Uprzedzam, że TL zalogowany jest jako admin ;-) Mam president connection = YES
Jeżeli idzie o NetArt to mam serwer Provider 10+
Napisano 07 kwietnia 2009 - 19:43

ostatnie podejście zakoÅ„czyło się fiaskiem. Pobrałem wersję tar.gz, rozpakowałem na serwerze, skonfigurowałem jak należy i próba dodania styli wywala błąd jak już wcześniej cytowany. baza jest pusta - zaczynam od styli, bo później to samo się robi przy próbie dodania plików czy zdjęć do artykułów.... :-( U mnie nie działa....
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:38

Instalacja typolight-a to kwestia kilku minut. Może wyczyść bazę, utwórz konto FTP i ktoś z forum pomoże Ci zainstalować. Jak coś to mogę pomóc oczywiście za free bo to prosta sprawa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:43

nie rozumiem pojęcia "utwórz konto FTP"? Przecież mam FTP do całego serwera, wszystkich domen etc. To jakie konto FTP i gdzie je mam utworzyć? Tym FTP od X lat wszystko robię na tym serwerze...
chyba za szybko czytam ;-)
To TL jest zainstalowane ale wywala się na dodawaniu plików CSS etc.
chyba za szybko czytam ;-)
To TL jest zainstalowane ale wywala się na dodawaniu plików CSS etc.
Napisano 07 kwietnia 2009 - 21:19

Panowie,
$GLOBALS['TL_CONFIG']['useFTP'] = true;
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpHost'] = ''; // FTP host
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpPath'] = ''; // FTP path (e.g. html/)
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpUser'] = ''; // FTP username
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpPass'] = ''; // FTP password
a dlaczego nikt o tym nie powiedział? Ĺťe trzeba to dopisać do pliku localconfig.php to konto FTP?!
Działa!!! Mogę dodawać CSS i edytować je. Myślę, że z resztą już nie będzie problemu, a jak będzie to dopiszę brakujące linijki kodu PHP jak sugeruje TL ;-)
$GLOBALS['TL_CONFIG']['useFTP'] = true;
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpHost'] = ''; // FTP host
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpPath'] = ''; // FTP path (e.g. html/)
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpUser'] = ''; // FTP username
$GLOBALS['TL_CONFIG']['ftpPass'] = ''; // FTP password
a dlaczego nikt o tym nie powiedział? Ĺťe trzeba to dopisać do pliku localconfig.php to konto FTP?!
Działa!!! Mogę dodawać CSS i edytować je. Myślę, że z resztą już nie będzie problemu, a jak będzie to dopiszę brakujące linijki kodu PHP jak sugeruje TL ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników