Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

NetArt i Typo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaZabrze
Ja o tym wspominalem - jak pytalem o safe mode hack. Ale to juz ostatecznosc ze wzgledu na bezpieczenstwo.
Poza tym na nazwa.pl to nigdy nie bylo wymagane.
  • 0

h2o

h2o

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 99 postów
a skąd ja biedny żuczek, który CCS uczy sie z książek, a wszystkiego innego w miarę potrzeb wiedzieć co to jest "safe mode hack"? ;-) Rozumiem, że teraz na katalog /typolight mogę założyć hasło na serwerze i będzie OK?
  • 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaZabrze
Prawda jest taka ze wszyscy musimy sobie z Typolight radzic we wlasnym zakresie gdyz ten CMS w PL dopiero raczkuje. Dlatego czasem nie ma odpowiedzi na zadawane pytania.

Duzo mozna sie dowiedziec na oficjalnym forum, gdzie odpowiedzi udzielaja sami autorzy systemu i modulow - ja wlasnie tam wyczytalem o safe mode hack.

Jest jeszcze grupa na goldenline.pl - tez mozna sprobowac popytac jak istnieje problem.
  • 0

h2o

h2o

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 99 postów
czy masz tu na myśli próbę odczytania pliku localconfig.php gdzie są wszystkie "istotne" informacje?

Zobacz jak oni to zrobili - obsługa błędu 403 lub bezwarunkowy forward na stronę główną.

http://cinterion.com...localconfig.php

Nie mniej jednak będę miał chyba okazję doszlifować swój ENG ;-) Poza tym np. NetArt nie zezwala na dostęp do tego katalogu/pliku. Założę na próbę hasło na katalog serwera i zobaczę jak to się będzie zachowywało w praktyce.
  • 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaZabrze
Nie to to chodzi.
Tego pliku nigdy sie nie bedzie dalo odczytac z poziomu przegladarki bo to plik konfiguracyjny, chroniony swoim .htaccesem.

Ale nie zaglebiajac sie w szczegoly - skoro teraz dziala - to zycze powodzenia w nauce TL ;)
  • 0

h2o

h2o

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 99 postów

Nie to to chodzi.
Tego pliku nigdy sie nie bedzie dalo odczytac z poziomu przegladarki bo to plik konfiguracyjny, chroniony swoim .htaccesem.

Ale nie zaglebiajac sie w szczegoly - skoro teraz dziala - to zycze powodzenia w nauce TL ;)

;-) oki, to oświeć nas wszystkich, a ja i tak profilaktycznie założę hasełko ;-) Zamkniemy kwestie bezpieczeÅ„stwa i instalacji, a spotkamy się w wątku dot. CSS ;-)
  • 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaZabrze
Kwestia jest zamknieta - uzyles opcji safe mode hack i dziala prawidlowo, nie ma co ciagnac tematu. Mozesz leciec dalej z produkcja strony.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników